SAI avslutar Målservice

2018-04-13

SAI har fattat beslut att avsluta service av målmekanismer i Målsystem 2010 samt därtill ingående system. 

SAI och dess tidigare försäljningschef Robert Dahlqvist sålde in dessa totalt 3200st målmekanismer till FMV/Försvarsmakten 2001 och 2008. Robert var mycket aktiv, initiativrik och en starkt bidragande faktor till att detta affärsområde vart så framgångsrikt och lyckat för alla inblandade.  

Under mer än 15 års tid har en stor del av bolagets verksamhet bestått av service, uppgraderingar och årlig översyn i form av "Grundtillsyn". 

En stor bidragande orsak till SAIs beslut att avsluta detta affärsområde är att FMV återkommande försenar nya upphandlingar av Serviceavtal och uppgraderingar av Målsystem 2010. Trots goda intentioner skall sägas men det är en klen tröst för bolagen inom försvarssektorn. 

Nytt avtal om service och grundtillsyn är över 2½ år försenat i nuläget. Detta är till stor nackdel för Försvarsmakten och dess förbandsproduktion. Målsystemet blir i allt sämre skick och bristen på kritiska reservdelar har varit uppenbar och känd sedan många år. 

De sista 53st målmekanismer och RCU'er som Tobias under mars/april gjort översyn på tillhör F7 i Såtenäs. Skicket på dem är inget ovanligt för Flygvapnet (F21 och F16 inkräknat) och borde vara en måttstock för övriga inom Försvarsmakten. De är efter många års användning i närmast nyskick. Fantastiskt! 

20180413_114852_resized

SAI vill tacka alla som skickat in sina olika system inom Målsystem 2010 under åren och bidragit till ett vidmakthållande för Försvarsmakten genom att öppna bommar och grindar på ensliga skjutfält på obekväm arbetstid, plogat med hjullastare mitt i skogen, hämtat servicetekniker med båt (Janne på Utö), tillverkat reservdelar som bara Pierre på Programmekanik kan mfl. Inte minst ett stort tack till tidigare anställda som Robert, Johanna och Mattias (numera aktiva i W5 Systems AB - dit vi hänvisar för framtida servicebehov). Det har varit uppskattat att samarbeta med er alla. Ha det gott!