Surveillance & tracking systems

SAI is cooperating with companies from England, Germany and France for satellite tracking systems, anti-drone systems and infrared camera systems.
WTW Anlagenbau AG

WTW tillverkar antenner med hög precision för att detektera och följa flygplan på upp till 10 mils avstånd samt satelliter på upp till 750 mils höjd över jorden. WTW tillverkar även paraboler i kolfiber upp till 6.3 meter i diameter. 

Banner5 (1)

Att planera och övervaka samt att med stor noggrannhet placera satelliter i korrekt omloppsbana kring jorden är en allt större utmaning för verksamheter som SSC/Esrange och EASA. Det stora hotet utgörs inte minst av allt "rymdskrot" som finns på olika höjd och som kommer från tidigare satelliter och andra uppdrag i rymden.  

Teleskopmontierung_10-1024x576

WTW har levererat flertalet anläggningar till såväl civil som militär verksamhet. 

IMG_0199

6.3 meters parabol i kolfiber placerad i södra Tyskland. 

Open Works

Open Works Ltd från England har tagit fram Skywall 100 som kostnadseffektivt och handhållet system baserat på tryckluft som skjuter ut en projektil upp till 200 meter och fångar in oönskade drönare. 

skywall

På ett säkert och kontrollerat sätt kan Skywall 100 fånga och oskadliggöra drönare. Drönare inom flygförbudszoner eller andra nära skyddsobjekt kan ibland utgöra ett potentiellt hot för flygtrafik eller annat skyddsvärt.

SkyWall2-670x283.jpg.optimal

Skywall 100: 

  • Enkelt och snabbt att sätta upp
  • Sikte med hög precision 
  • Inget störningssystem - beräknad och förväntad utgång
  • Fångar drönare med nät och faller ner med fallskärm
  • Kan användas av en person
  • Mobilt system med en vikt på endast 12 kg
  • Kostnadseffektivt då projektil oftast kan återanvändas
  • Liten risk för skador på drönare om fallskärm används  

Net_Capture

Nät och fallskärm fångar drönare

Skywall 100 Video

Aaronia AG

Aaronia är en ledande tillverkare av detekteringssystem för drönare. Baserat på detektering av radiosignaler (RF) mellan drönare och sändare fastställs position, avstånd, höjd, hastighet och färdväg. 

dds_650_450_01

Aaronias system kan på upp till 5 km avstånd detektera och identifiera en drönare så att den kan hållas under uppsikt och/eller på annat sätt oskadliggöras av polis eller annan enhet. 

aaronia

Drönare som utan tillstånd flyger in i flygförbudszoner kring civila flygplatser som Arlanda, Bromma och Landvetter utgör ett allt större problem för Swedavia. Dessutom skapar det stora samhällskostnader när en flygplats måste stängas ner för att kontrollera hotet och den ofta otillåtna verksamheten. Självklart finns det också drönare som har tillstånd men som av någon anledning kommit på villovägar.