Surveillance & tracking systems

SAI is cooperating with companies from England, Germany and France for satellite tracking systems, anti-drone systems, infrared camera systems and mobile masts solutions.
WTW Anlagenbau AG

WTW tillverkar antenner med hög precision för att detektera och följa flygplan på upp till 10 mils avstånd samt satelliter på upp till 750 mils höjd över jorden. WTW tillverkar även paraboler i kolfiber upp till 6.3 meter i diameter. 

Banner5 (1)

Att planera och övervaka samt att med stor noggrannhet placera satelliter i korrekt omloppsbana kring jorden är en allt större utmaning för verksamheter som SSC/Esrange och EASA. Det stora hotet utgörs inte minst av allt "rymdskrot" som finns på olika höjd och som kommer från tidigare satelliter och andra uppdrag i rymden.  

Teleskopmontierung_10-1024x576

WTW har levererat flertalet anläggningar till såväl civil som militär verksamhet. 

IMG_0199

6.3 meters parabol i kolfiber placerad i södra Tyskland. 

Open Works

Open Works Ltd från England har tagit fram Skywall 100 som kostnadseffektivt och handhållet system baserat på tryckluft som skjuter ut en projektil upp till 200 meter och fångar in oönskade drönare. 

skywall

På ett säkert och kontrollerat sätt kan Skywall 100 fånga och oskadliggöra drönare. Drönare inom flygförbudszoner eller andra nära skyddsobjekt kan ibland utgöra ett potentiellt hot för flygtrafik eller annat skyddsvärt.

SkyWall2-670x283.jpg.optimal

Skywall 100: 

  • Enkelt och snabbt att sätta upp
  • Sikte med hög precision 
  • Inget störningssystem - beräknad och förväntad utgång
  • Fångar drönare med nät och faller ner med fallskärm
  • Kan användas av en person
  • Mobilt system med en vikt på endast 12 kg
  • Kostnadseffektivt då projektil oftast kan återanvändas
  • Liten risk för skador på drönare om fallskärm används  

Net_Capture

Nät och fallskärm fångar drönare

Skywall 100 Video

Clark Masts Ltd

Clark Masts Ltd har tillverkat och utvecklat mobila mastsystem sedan 1957. 

Sortimentet är brett och det finns master för i stort sett alla vikter och höjder. Från 5 kg till 100 kg (vid max höjd) och upp till 40 meter. Manuellt eller tryckluftsopererade lyftsystem. Monterade i fordon, bakom fordon eller på separat trailer/släpvagn. Enkla och snabba att montera för en eller två man tack vare unik design med teleskopiska sektioner. Robusta och kraftfulla. Allt är möjligt med Clark Mast.

Clark Mast

1000-tals master har tillverkats i fabriken på ön Isle of Wight i södra England. Utprovade och testade i krävande miljöer runt om i världen tillsammans med Brittiska styrkor, specialstyrkor, polis och andra NATO-länder. För civila och militära applikationer.   

SNTH_Mast_on_Land_Rover

8 meters teleskopmast monterad på Land Rover.