Damm från 3D-print

Ruwac tillverkar optimala professionella dammsugare för additiv tillverkning. Våtavskiljare lämpliga för titan, aluminium och magnesium och torra dammsugare som lilla effektiva WS 200 H för kompositer mm. Alla är ATEX, zon 22 och EX godkända.
RUWAC professionella industridammsugare

Tyska RUWAC från Melle väster om Hannover, är en av världens främsta tillverkare av industridammsugare för professionellt bruk sedan 1976. Grundat av Siegfried Wagner och Manfred Runge antogs passande nog namnet RU+WAC. Än idag är företaget familjeägt i nästa generation. Med en omsättning runt 50 MEUR och över 250 anställda är RUWAC en tillverkare att räkna med. Med över 50000 producerade enheter har RUWAC oöverträffad erfarenhet för i stort sett alla typer av dammsugsbehov.  

En större utbyggnad av tyska fabriken klar 2020.

Det finns nog inget som en Ruwac inte har dammsugit upp med framgång. Allt från stora metallspån, brandskum och grönsaker till mer komplicerade och explosiva pulver i sin minsta form som ibland dessutom kan vara båda hälsofarliga och cancerogena.


6 anledningar till att välja en professionell dammsugare från RUWAC:

  1. Tillverkade i Tyskland. Om det står Ruwac på utsidan är det Ruwac även på insidan. Varje ingående komponent är noggrant utvald för sin funktion och kvalitet. Alla delar genomgår en omfattande inspektion. 
  2. Individuell design. Självklart kan man köpa en dammsugare av Ruwac. Men inte innan vi vet exakt vad ni skall använda den till. Ruwac tillhandahåller lösningar på dammiga problem - inte bara dammsugare. 
  3. Toppkvalitet på råmaterial. Endast det bästa är gott nog. Redan på 80-talet satsade Ruwac på att tillverka sina dammsugare i glasfiberförstärkt plats (GRP). Det har visat sig extremt hållbart över tid, lätt och starkt. 
  4. Rätt filter. Ingen dammsugare är bättre än sitt filter. Samtliga filter är anpassade efter dammets beståndsdelar och dess hälsoeffekter. Ruwac arbetar endast med ledande tillverkare av filter. 
  5. Forskning och utveckling. Industrin gör framsteg hela tiden och Ruwac ser till att vara ledande i de förändringar och krav som sätts. Att offerera det bästa oavsett krav är viktigt. 
  6. Kvalitet. 1 plus 5 är 6: Ruwac's imponerande kvalitetsstandarder. Ruwac började för 40 år sedan bygga de bästa dammsugarna för industriellt bruk. Än idag är Ruwac ledande på professionella dammsugare för i krävande miljöer och för användning världen över. 

Vid sin stora fabrik i Tyskland tillverkar Ruwac årligen ca 3500 dammsugare för kunder över hela världen men främst för Europa, utöver flera 1000 som produceras vid fabrikerna i USA och Thailand.    


En dammsugare från Ruwac är robust, effektiv, funktionell och extremt hållbar. Godkända för alla möjliga tuffa krav i krävande miljöer. Merparten av Ruwac:s dammsugare säljs som ATEX, zon 22 och EX godkända.

Kontakta oss idag för en offert - industri@saiab.se

För mer information klicka på länk nedan

http://ruwac.se

För Video om RUWAC klicka nedan länk

ladda ned

RUWAC Introduction


RUWAC våtavskiljare 3D-printing

RUWAC erbjuder ett flertal alternativa våtavskiljare för Additiv tillverkning / 3D-printing. 

Att minimera riskerna för okontrollerade explosioner i sin produktion är självklart. RUWAC levererar våtavskiljare som uppfyller ATEX II 3D EX-zon 22.

Lämpliga för plast-, komposit- eller metallpulver med innehåll av titan, magnesium, aluminium och andra explosiva ämnen

Använder ni titanbaserat pulver (AI) i er tillverkning bör ni använda en våtavskiljare. Flertalet oberoende test visar att just för titan, pga sin stora explosionsrisk under vissa förutsättningar, är säkrare än en "torr" dammsugare. En våtavskiljare är en ingen helgardering för att undvika explosion, men är det närmsta man kommer så varför kompromissa? Med över 1650 enheter tillverkade är detta troligen världens främsta dammsugare för krävande 3D-printing miljöer. 


NA7-26 är en mycket säker och tillförlitlig våtavskiljare för de högst kravsatta miljöerna. 

NA7 finns nu med 2600 watt och 50% högre luftflöde än sin föregångare. Otroligt effektiv och säker enhet! 

ladda ned

Video - Våtavskiljare NA7-26

Video - Våtavskiljare NA250

Nedan - NA35 med 2.2 kW eller 4.0 kW motor och 35 eller 50 liters vätskevolym. 

NA35

För era behov finns alltid en lösning. Med slangar anpassade för olika pulver, mängder av munstycken och anti-statiska borstar får ni alltid en optimal slutprodukt som möjliggör hög produktivitet med högsta säkerhet. 

Set of accessories

För applikationer med titanpulver finns speciella slangar och potentialutjämningskablage. 

Kontakta oss idag för en offert - industri@saiab.se

För mer information klicka på länk nedan

http://ruwac.se

För Video om RUWAC klicka nedan länk

ladda ned

RUWAC Introduction

ladda ned

sandvik-png

AMEXCI

Höganäs

digital_metal

Acron
RUWAC för 3D printing

3D-printar man med mindre mängder komposit-/nylonpulver fungerar det oftast bra med en "torr" dammsugare, liksom till vissa metallpulver men då måste man väga in lite andra riskfaktorer. 

En populär instegsmodell för arbete i zon 22 med ATEX klassning och dammklass H är RUWACs WS 200 H. Effektiv, säker och lätthanterlig. 

WS 200 H är en pålitligt och högfiltrerande dammsugare i högsta dammsklass H (filtrering 99,995%). Behållare på ca 15 liter håller dammet på plats i påsar. Olika tillbehör finns för att göra dagligt bruk optimalt. 

Även stora ytor som nedan kan dammsugas effektivt. Justbara golvmunstycke som är EX godkända.

En WSZ 2220 (nedan) i dammklass M eller H fungerar också som lite större instegsmodell för avancerad additiv tillverkning med t.ex kompositmaterial. 

WS modellerna finns med många olika typer av slangmaterial, munstycken, filter och uppsamlingsalternativ.

Kontakta oss idag för en offert - industri@saiab.se

För mer information klicka på länk nedan

http://ruwac.se

För Video om RUWAC klicka nedan länk

ladda ned

RUWAC Introduction