Ruwac dammsugare 3D printing

Ruwac tillverkar optimala professionella dammsugare för additiv tillverkning. Våtavskiljare lämpliga för titan, aluminium och magnesium och torra dammsugare som lilla effektiva WS 200 H för kompositer mm. Alla är ATEX, zon 22 och EX godkända.
RUWAC professionella industridammsugare

Tyska RUWAC från Melle väster om Hannover, är en av världens främsta tillverkare av industridammsugare för professionellt bruk sedan 70-talet. Med över 50000 producerade enheter har Ruwac enorm erfarenhet. Det finns nog inget som en Ruwac inte har dammsugit upp med framgång. Allt från stora metallspån och grönsaker till mer komplicerade och explosiva pulver i sin minsta form som ibland dessutom kan vara båda hälsofarliga och cancerogena. Vid sin stora fabrik i Tyskland tillverkar Ruwac årligen ca 3500 dammsugare för kunder över hela världen men främst för Europa, utöver flera 1000 som produceras vid fabrikerna i USA och Thailand.    

En dammsugare från Ruwac är robust, effektiv, funktionell och extremt hållbar. Godkända för alla möjliga tuffa krav i krävande miljöer. Merparten av Ruwac:s dammsugare säljs som ATEX, zon 22 och EX godkända.


Kontakta oss idag för en offert - industri@saiab.se

För mer information klicka på länk nedan

http://ruwac.se

För Video om RUWAC klicka nedan länk

ladda ned

RUWAC Introduction

RUWAC våtavskiljare 3D-printing

RUWAC erbjuder ett flertal alternativa våtavskiljare för Additiv tillverkning / 3D-printing. 

Att minimera riskerna för okontrollerade explosioner i sin produktion är självklart. RUWAC levererar våtavskiljare som uppfyller ATEX II 3D EX-zon 22.

Lämpliga för plast-, komposit- eller metallpulver med innehåll av titan, magnesium, aluminium och andra explosiva ämnen


Använder ni titanbaserat pulver (AI) i er tillverkning bör ni använda en våtavskiljare. Flertalet oberoende test visar att just för titan, pga sin stora explosionsrisk under vissa förutsättningar, är säkrare än en "torr" dammsugare. En våtavskiljare är en ingen helgardering för att undvika explosion, men är det närmsta man kommer så varför kompromissa? Med över 1650 enheter tillverkade är detta troligen världens främsta dammsugare för krävande 3D-printing miljöer. 

NA7-26 är en mycket säker och tillförlitlig våtavskiljare för de högst kravsatta miljöerna. 

NA7 finns nu med 2600 watt och 50% högre luftflöde än sin föregångare. Otroligt effektiv och säker enhet! 

ladda ned

Video - Våtavskiljare NA7-26

Video - Våtavskiljare NA250

Nedan - NA35 med 2.2 kW eller 4.0 kW motor och 35 eller 50 liters vätskevolym. 

NA35

För era behov finns alltid en lösning. Med slangar anpassade för olika pulver, mängder av munstycken och anti-statiska borstar får ni alltid en optimal slutprodukt som möjliggör hög produktivitet med högsta säkerhet. 

Set of accessories

För applikationer med titanpulver finns speciella slangar och potentialutjämningskablage. 

Kontakta oss idag för en offert - industri@saiab.se

För mer information klicka på länk nedan

http://ruwac.se

För Video om RUWAC klicka nedan länk

ladda ned

RUWAC Introduction

ladda ned

sandvik-png

AMEXCI

Höganäs

digital_metal

Acron


RUWAC för 3D printing

3D-printar man med mindre mängder komposit-/nylonpulver fungerar det oftast bra med en "torr" dammsugare, liksom till vissa metallpulver men då måste man väga in lite andra riskfaktorer. En populär instegsmodell för arbete i zon 22 med ATEX klassning och dammklass H är RUWACs WS 200 H. Effektiv, säker och lätthanterlig. 

WS 200 H är en pålitligt och högfiltrerande dammsugare i högsta dammsklass H (filtrering 99,995%). Behållare på ca 15 liter håller dammet på plats i påsar. Olika tillbehör finns för att göra dagligt bruk optimalt. 

Även stora ytor som nedan kan dammsugas effektivt. Justbara golvmunstycke som är EX godkända.


Kontakta oss idag för en offert - industri@saiab.se

För mer information klicka på länk nedan

http://ruwac.se

För Video om RUWAC klicka nedan länk

ladda ned

RUWAC Introduction